Plocka upp skiten!

Ni hundägare som inte plockar upp efter era djur borde fan tvångsmatas med det hunden lämnar efter sig. Det är fan inte kvantfysik vi pratar om. Ta lite jävla ansvar för era djur, eller ge fan i att skaffa dom. Jag uppmanar er som ser hundägare som inte plockar upp efter hunden att plocka upp det åt dom, ta reda på var dom bor, lämna hundbajset i brevlådan med en lapp där det står "PLOCKA UPP EFTER HUNDJÄVELN!" eller något liknande. Alternativt kan ni lämna en egen liten "present" på gräsmattan om dom skulle råka bo i villa.

Må flugorna från tusen kameler hemsöka era armhålor!

Är det någonting jag inte klarar av så är det dörrknackande Jehovas vittnen. Dom ger sig aldrig och ger man dom ett finger så tar dom hela handen. Med det menar jag att om man släpper in dom i en diskussion som kastar dom allehanda övertalningsargument på dig utan pardon. Tricket för att få dom att vända i dörren är- tror jag- att aldrig släppa in dom i en diskussion. Om dom exempelvis öppnar med frasen "Har du funnit Jesus ännu?" så kan man som min bekant gjorde helt sonika strippa och skrika "Nej men häng med in så går vi och letar!". En fras som "Vi vill berätta för dig om Jesus." replikeras med "Ja visst, men låt mig först berätta om slynan jag satte på bakifrån igår.". Frasen "Har du läst bibeln?" får ett svar i stil med, "Jo visserligen, men jag anser att Satansverserna har mer matnyttigt innehåll." Får inte någon av dessa kommentarer "vittnena" att vända på klacken så kan man alltid bränna upp ett expemplar av deras egen tidsskrift Vakttornet framför ögonen på dom eller helt enkelt bara slänga igen dörren i deras ansikten.

Ta det lugnt. (del 2)

Nånting som är nästan värre än att folk stör mig när jag pratar i telefonen är när folk kommer fram och avbryter när jag har en konversation med någon annan. Ta en kölapp för fan. Visst om det kommer någon och vill mig någonting, jag ber dom vänta på sin tur och dom gör det, fine. Då är det inga problem, men när dom vägrar vänta och beter sig som små barn som inte vill vänta på att maten ska bli klar blir jag irriterad. Jävla "curling"-barn som fått allting serverat framför sig och en väg sopad genom livet. Ta ut guldskeden ur röven och vänta på din tur.

Lägg av!

Jag är så jävla trött på alla människor som å det bestämdaste hävdar att dataspel ger upphov till våldsbrott. Jävla skitsnack och förbannad lögn säger jag. Det är inte dataspelen som är boven i dramat utan dåliga förhållanden i hemmet. Med det menar jag barn som blir misshandlade  i ung ålder, mobbade barn, barn med alkoholiserade föräldrar o.s.v. Detta är vad som leder till våldsbrott, inte dataspelen. Anledningen till att alla "veta-bättre-typer" skyller på dataspelen är att dom barn som blir misshandlade av sina föräldrar eller blir mobbade eller har alkoholiserade föräldrar ofta flyr in dataspelens värld för att dom känner sig trygga där och genomgår en "verklighetsflykt" som det i folkmund kallas för. Jag har inte alkoholiserade föräldrar, jag blev inte misshandlad som barn, jag begår inte våldsbrott men jag spelar dataspel.

Ta det lugnt!

Fan vad jag stör mig på folk som ska prata med mig när jag själv pratar i telefon. Det är inte direkt som att jag har telefonen vid örat för att det är roligt, jag har den ju där av en anledning och då koncentrerar jag mig på den konversationen. Då får andra ge sig till tåls tills jag är klar, men det verkar ju vara helt omöjligt för vissa. Sen har dom mage att kalla mig otrevlig för att jag inte svarar när dom pratar med mig. Jag pratar i telefonen för fan, lugna ner er och vänta tills jag är klar med telefonsamtalet eller gå till nån annan och prata.

Oj, ursäkta. Kom min armbåge i vägen för din öl?!

Jävlar i min låda vilket jävla liv det är på krogen egentligen. Jag var på krogen ikväll och gjorde en häpnadsväckande observation. Visserligen är det ingen ny observation men idag blev den verkligen uppenbar. Vilken jävla hets det är på folk, helt fantastiskt. Där står man i godan ro och dricker sin öl medan man pratar med sina kompisar. Helt plötsligt får man en armbåge i ryggen och ett knä i huvudet för att någon full idiot vill förbi där det uppenbarligen inte finns plats att gå. Vilket jävla sätt och vilket jävla uppförande. Visst, där alkoholen går in där går vettet ut men fan vilket jävla beteende man får i fyllan. Jag blev faktiskt rädd. Det finns helt uppenbara vägar att gå med mycket utrymme och mer än acceptabel svängradie. Lik förbannat ska folk gå där det är som minst plats och mest folk. Jävla idioter. Nu kan ni tycka att detta är hyckleri från min sida, men icke. Jag har som princip att inte stå i vägen för folk och hitta den bästa vägen igenom en folkmassa så någon hycklare är jag inte. Däremot kan jag medge att i fyllan och villan så är det inte alltid det lättaste att gå rakt eller stadigt men jag väljer faktiskt inte heller den sämsta vägen att ta mig igenom folkmassan.

Det var bättre förr!

När man i tristessens djupaste koma sitter och bläddrar igenom alla TV-kanaler man har att tillgå så kan man med stor sannolikhet snubbla över barnkanalerna och dom program som sänds där. Jag personligen har gjort det mer än en gång, och varenda gång har jag kunnat konstatera att "Det var fan bättre förr!". Barnprogrammen idag håller ingen som helst klass och det förvånar mig oerhört att dom har tittarsiffror överhuvudtaget. Visserligen ska det väl erkännas att det här är min åsikt och ska ju därför inte generaliseras, men i vilket fall som helst så vågar jag mig ändå på att säga det. När jag växte upp var det Disneydags med Lasse Åberg, programmet finns kvar men Lasse är borta. Man tittade på Tintin och Kapten Haddock, det var Björnes magasin och Bamse. Vad har dom idag? Teletubbies, SvampBob Fyrkant och Byggare Bob. Vad är det för skit?! Det är säkert möjligt att det tilltalar en del barn men mina syskonbarn är inte bland dom och det är jag faktiskt glad för. Jag hade inte velat höra "Pappa, pappa! Visst vet du att Tinky-Winky är gay?" från mina barn (om jag hade haft några). Jag vet att det är bra för barnen att lära sig att acceptera alla människor som dom är så tidigt som möjligt och jag är själv väldigt liberal av mig men kom igen för fan, lite stil och finess tack.

Förbannade vägsniglar!

Idag har jag ätit middag hos mina föräldrar och det var på väg hem som jag såg någonting totalt jävla hjärndött och rent ut sagt farligt. En personbil stod helt stilla på en påfartssträcka med passagerardörren öppen, framför en långtradare med förardörren öppen, medan två personer från vardera fordon står och samtalar med varann. Vad i helvete! Jävligt dumt ställe att stanna och prata på. Jag såg inte en tillstymmelse till krock heller och bilkön bakom långtradaren bara växte och växte. Man kan för fan inte stanna och snacka på en påfartssträcka till en motorväg mitt i rusningen. Vad är det för jävla idioter på vägarna egentligen?

Bestäm er för fan!

När man står i kö en längre tid, exempelvis på ett café, har man en hel del tid att fundera ut vad man vill ha när man väl kommer fram till kassan och ska betala. Dock är det väldigt många som inte gör det, har jag märkt. Människor som stått i kassakön på konditoriet i en halvtimme och ändå inte vet vad dom ska ha när dom väl kommer fram och ska betala irriterar mig. Istället står dom där och funderar och låter alla andra vänta dubbelt så länge. Vänligen lämna kön, fundera ut vad du ska ha och kom tillbaka sen seghjärna. Hur svårt kan det vara att jobba lite i förebyggande syfte? Jag som dessutom tillhör det lägret som hatar att köa blir ju inte direkt gladare när någon tveksam tant är osäker på om hon vill ha ett wienerbröd eller en muffins för att inte dö av akut sockerförgiftning. Så var det Caffe Latten, och det är i det här läget som hon vänder sig om och frågar personen bakom om hon kanske ska ta en espresso istället. Ut ur kön!

Ur spår!

Jag har ett förslag. Bygg speciella filer för permobiler, tanter med rullator och diverse andra långsamtgående frodon som får framföras på gångvägar. Det skulle underlätta för alla inblandade. Dels för dom som är beroende av dessa fordon så dom slipper få hjärtattack när en blådåre på cykel susar förbi i full karriär och dels för alla andra som blir uppehållna av dom nyss nämnda för att dom ligger mitt i vägbanan och hindrar framkomligheten avsevärt. Jag har ingenting emot seniorer på så sätt men jag vill inte bli hindrad av en reumatisk tant på rullator för att vägen är för smal när jag är stressad och cyklar till jobbet. Visst man ska ta hänsyn till sina medmänniskor, det håller jag med om, men myntet har alltid två sidor, och jag är ledsen men jag kan inte ta hänsyn till någon som medvetet blockerar min framfart.

"...EN DOMARSKANDAL!"

Får vem fan som helst döma Champions League-matcher? Idag verkar det nästan så. Jag har suttit och tittat på Champions League semifinalen i fotboll mellan Chelsea och Barcelona och domaren som dömde den matchen borde skjutas, hängas och brännas på bål. Han hade inte ett rätt domslut under hela matchen. Hands i straffområdet, felaktigt rött kort, 5 bortdömda straffsituationer och när jag nu sitter och tittar på eftersnacket som följer alla matcher så får jag veta att det inte är första gången som den här jävla norrmannen gör felaktiga bedömningar i sin karriär. Min fråga är ju då, varför i helvete får han behålla sin domarlicens? Han klarar ju uppenbarligen inte av att döma såna här stora matcher, håll dig till den norksa korpligan för fan, det kanske du klarar av i alla fall.

Nu har skiten träffat fläkten!

Sommarhalvåret är en väldigt jobbig tid för mig och många andra, som precis som jag har pollenallergi. Den jävla lövsprickningen som sätter igång i maj sätter käppar i hjulen för dom flesta utomhusaktiviteter, och om man som jag är ganska lat och inte har bunkrat upp med tillbörliga mediciner så ja, är det ett rent helvete. Man vaknar på morgonen, tittar ut genom fönstret och upptäcker att det är strålande solsken och inte ett moln på himlen. Perfekt dag att gå ut och fota, men icke. Det kan man ju bara glömma när man sedan kommer ut och ögonen känns som att dom ska ramla ut ur kraniet för att dom kliar så förbannat, näsan rinner värre än Niagarfallen och halsen svullnar igen så till den milda grad att andningen blir en ren plåga. Varför gör jag alltid samma misstag varje jävla år? Note to self! Köp medicin i tid!

Ett nej är ett nej är ett nej är ett nej.

Gud vad jag stör mig på människor som inte kan ta ett nej utan tjatar och tjatar tills dom vad dom hoppas får sin vilja igenom. Har jag bestämt mig så har jag bestämt mig, punkt slut. Då är det bara dödfött att tjata. Det är egentligen ganska naivt att försöka övertala någon genom tjat om ni frågar mig. Som en liten unge som försöker tigga till sig en godispåse av mamma på en tisdag. Vad är det för mening? Acceptera ett nej och gå vidare. Detta fenomen märks otroligt väl i krogköer, där någon alltför tillförfriskad kille är på väg in och blir stoppad av vakten med motivationen "Du är för full. Åk hem och sov ruset av dig." "Men snälla, mina polare är redan där inne och jag lovade att möta dom." "Nej, du är för full säger jag." "Men kom igen då. Snälla, du kan väl släppa in mig. Jag är inte alls full." och så fortsätter det tills vakten blir less och kastar ut killen ur kön varpå densamme härsknar till och försöker ta sig in med våld. Vilket antingen slutar i fyllecell eller på sjukhus, p.g.a tjat.

Min näve, ditt ansikte!

Finns det något värre än folk som smackar när dom äter, tuggar med öppen mun eller utstöter ett sånt där ljud av belåtenhet när dom tagit en klunk av den vätska dom inmundigar just då? Det tycker inte jag, och på jobbet finns det just en sådan person. Den här människan är helt likgiltig till allt och bryr sig inte ett dugg om vanligt enkelt folkvett. Visst, han kommer inte från Sverige och är van vid en annan kultur av vad man bör och inte bör göra men man tar fan seden dit man kommer. Det värsta med det hela är att jag inte kan förklara för honom vad som passar sig eller inte då personen i fråga inte pratar ett ord svenska eller engelska. Jag kan liksom inte göra mig förstådd utan att stå som en schimpans och gestikulera det jag vill ha sagt, och inte ens då vara säker på att budskapet når fram på rätt sätt.

RSS 2.0