...då eller!?

Varför lägger man till ordet eller efter en fråga? Det låter så jävla arrogant. Tänk efter, "Går det bra, eller?". Detsamma gäller ordet då i en fråga som "Hur så då?", hela den frågan låter ganska arrogant. Men just orden då och eller i slutet av en fråga gör att allt låter mycket mer högmodigt och arrogant. Speciellt när man skriver det i ett sms eller på msn, då det inte går att ha ett positivt tonfall i skriftpråk. En helt vanlig fråga blir till en nedvärderande förolämpning p.g.a ett enda ord. "Kan jag få låna din cykel?" "Jaha, varför det då?". Smaka lite på det och tänk efter.

LEAVE M.J ALONE!

Det är nu drygt en månad sedan som Michael Jackson dog och det pratas och spekuleras fortfarande om hans påstådda pedofili. Herregud säger jag bara. Han är död nu, det behövs inte spekuleras mer, han har lämnat jordelivet. Låt karln vila i frid för fan. Vare sig det är sant eller inte så har han betalat för det nu. Orka vara bitter för nåt som aldrig kommer hända igen. Visst, jag förstår absolut att föräldrarna till dom påstått utsatta vill ha ett erkännande av någon form, men han kommer ju inte resa sig ur graven för att dom fortsätter tjata. Han är inte Jesus!
   
   Och när vi ändå är inne på ämnet Michael Jackson så pratade jag med en kompis för ett tag sedan. Samtalet gick i stort ut på att hon hade sett något program där dom intervjuade tonåringar om vad dom tyckte om Michaels död. Varför inte intervjua någon äldre som faktiskt minns när Michael slog igenom i början på 80-talet? Inte människor som inte ens var födda när han släppte History plattan. Det känns inte speciellt seriöst.

Att ringa eller inte ringa... det är frågan.

Fan vad jag är trött på folk som snålringer en signal och lägger på, och förväntar sig att jag ska ringa upp. Det är aldrig något viktigt heller, vilket gjort att jag har slutat ringa upp. Skicka ett jävla sms istället, kostar ungefär lika mycket som att ringa en signal och du får sagt det du ville ha sagt. Vad är det för mening med att fylla på sin telefon om man inte vill ringa ifrån den? Detta irriterar mig faktiskt. Folk som ringer en signal i tron att jag ska ringa upp och när allt kommer omkring bara vill fråga mig vad jag gör. Vad fan! Jag kan förstå att man kanske har dålig inkomst och måste vända på varje krona man tjänar men snälla nån. Vill ni ingenting så ge fan i att ringa eller använd en fast telefonlinje.

Var tog logiken vägen?

Idag upptäckte jag en lite intressant sak. Det finns en ändlös ström med Internetcommunitys där man kan registrera sig och hitta nya vänner. Det jag har lagt märke till på några av dessa communitys är att många skriver något i stil med - "Jag vill inte träffa någon och jag vill inte prata med dig. Svarar inte på mail eller gästboksinlägg." - på sin presentation. Jaha? Varför i helvete skaffar man då en användare på dessa communitys överhuvudtaget i så fall? Det är ju för fan som att pissa i motvind, fullständigt hopplöst och helt åt helvete dumt. Skriv istället att "Jag är väldigt selektiv med vem jag pratar med så är jag inte intresserad så svarar jag inte." Då lämnar man åtminstone ett fönster öppet, istället för att totalt avsäga sig kontakt med ALLA andra användare på just detta community. Jag får inte den matematiken att gå ihop.

Hur fan ska ni ha det?

Visst är det irriterande med människor som säger att dom ska följa med på någon planerad aktivitet och i sista sekunden lämnar återbud för att något roligare dök upp? "Nej, jag är bjuden på fest." Jaha, vad fan ska jag då göra med den här extra biobiljetten? Den börjar ju om 5 minuter."Nej men älsklingen kom över så vi tänkte mysa lite." Och du kunde inte säga till honom/henne att du redan hade planer? Eller samma människor som vill att man ska köpa med sig något på vägen för att man ska åt det hållet och dom redan har köpt det dom skulle ha själva när man väl kommer fram. "Men det tog ju så lång tid." Ja vad fan tror du, jag bor 25 mil bort! Det mest märkbara med dessa människor är att dom kan för det mesta inte ge ett rakt svar heller, utan säger "Kanske" och "Jag vet inte". Inte helt sällan dessutom i samma mening och det är nästan ännu mer irriterande. "Ska vi kolla på TV?" "Jag vet inte, kanske.", "Vill du ha den sista smörgåsen?" "Kanske, jag vet inte.". Ja eller nej! Är det så svårt? Tar mindre än hälften så lång tid att säga, för jag misstänker att det är ren slöhet och ovilja som ligger bakom såna svar.

What would Jesus do?!

Dom säger att där alkoholen går in, där går vettet ut och jag är benägen att hålla med om det. Var på lokal för ett tag sedan och la då märke till att det är inte många som frågar om dom får ta en stol som till synes står tom utan helt sonika bara tar för givet att den är tom och rycker åt sig den. Inget "Ursäkta, är den här stolen ledig?" eller "Sitter det någon här?". Inte ens en blick. Vad hände med folkvett och allmänt hyfs? I just det här fallet hängde det även en scarf på stolen ifråga men det stoppade inte vederbörande från att bara ta den. Givetvis får ju jag som blivit designerad stolvakt ställa mig upp, gå fram till stoltjuven och förklara för honom att "Jag är ledsen, men den där stolen är upptagen. Det var därför det hängde en scarf där.". Det är nu jag får en blick av avsmak och han säger till mig, "Jaha, varför sa du inte det när jag tog den då?". Mitt svar på detta blir, "Ja du, du gav mig inte så mycket till val när du inte ens frågar om den är ledig eller inte utan bara tar. Men det är väl så när man är van att ta saker som inte tillhör en själv. Det finns lite väskor och jackor vid vårat bord också, det kanske kan vara nåt som intresserar dig. Kom och ta en titt.". I detta ögonblick förändras hans ansiktsuttryck från 'total avsmak' till 'fågelholk' och jag känner mig ganska nöjd när jag med ett leende går därifrån med stolen.

Flytta på dig!

Nu har vi återigen en krogbetraktelse. Fan vad jag stör mig på folk som står i baren och ska beställa. Dom beställer, betalar, får sin beställning... och står kvar i baren. FÖRSVINN! Jag vill för helvete också kunna beställa nåt, så gå därifrån och låt alla andra få sitt dricka. Stå för fan inte kvar i baren och snacka med dina polare när du har fått din beställning. Har man ett kösystem så ska fan i mig alla följa det också. Kalla mig bitter men det är vad jag tycker.

RSS 2.0