Valborgs(mess)oafton.

Så var den mest överskattade helgdagen här igen. Förstår faktiskt inte vad det är som är så speciellt just med idag. "Fan vad vi ska supa på Valborg!". Varför just på Valborg? Kungen fyller år, men vilken gemene man firar det? 1 maj är röd dag? Det är söndag också. Tycker det är överskattat att festa på Valborg. Det är ju precis som vilken annan helg som helst. Jag är väldigt traditionell av mig och 1 maj är arbetarnas dag då man demonstrerar, även om det inte är många som gör det längre. Men vem fan vill vara bakfull i ett demonstrationståg där människor skriker dig rakt i örat och hjälper dom redan intensiva pannknackningarna på traven? Inte jag i alla fall. Därför bojkottar jag Valborg, åtminstone för i år.

Håll käften när du pratar med mig!

Vi lever i ett samhälle fullt av dubbelmoral och hyckleri, och det är det värsta jag vet. Jag skulle kunna sitta och räkna upp exempel i en vecka men jag tänkte nämna två extrema scenarion. Det första av dessa är toalettvanor på krogen. Vi har nog alla lagt märke till det och jag är nog inte ensam om att störa mig på det. Jag syftar helt enkelt på att tjejer går på killarnas toalett när det är lång kö men skulle vi gå på deras toalett skulle vi bli hängda, korsfästa och brända på bål av samtliga besökare i den heliga WC-oasen. Jag har sett killar bli utsläpade i nackskinnet av vakten bara för att ha satt sin fot på damernas. När jag har frågat mina kvinnliga bekanta om detta så har svaret blivit, "Men ni har ju fler ställen att kissa på.". Ja, det har vi men det är pissoarer och jag skulle vilja se en full tjej i högklackat med kjloen vid knäna uträtta sina behov i en pissoar utan att bli blöt, missa rännan eller fastna.
Det andra av dessa två scenarion har jag själv ingen erfarenhet av men känner mig ändå ganska säker på att så är fallet. Det jag tänker på är följande. Många tjejer äger en eller flera sexleksaker av olika slag och är inte heller blyga att prata om dom. Detta leder till att om man skulle hitta en dildo i en tjejs byrålåda så skulle dom flesta rycka på axlarna, men skulle man hitta en lösskrutta i en killes byrålåda så skulle samma personer vika sig dubbla i ett gigantiskt hånskratt. Varför? Får inte killar ha sexleksaker eller är det bara det att det är mer accepterat bland tjejer?

Så det kan gå.

Luleås byggnämnd och stadsarkitekter måste vara dom dummaste som gått i ett par skor. Vet inte hur fan dom tänkte men under några års tid har dom förfinat gågatan i centrum med lite träd och orienteringsskyltar. Nu har dom rivit upp halva jävla gatan igen. Vad är det för mening med att bygga nytt om det ändå ska rivas ett år senare? Det är för mig en gåta. Slösa pengar på en sak och sen ta bort det för att därigenom slösa ännu mera pengar. Nån mer som inte får ihop den matematiken?

Jävla muppar!

Varför kan man inte visa sport på kanaler ämnade för just detta? Ge fan i att sända ishockey VM på kanal 6 som inte är en sportkanal. Då slipper man alla reklampauser två gånger varje period. Fruktansvärt irriterande om jag ska vara ärlig, och det är jag alltid. Där sitter jag och tittar på Lettland - Sverige och det blir en avblåsning men istället för att visa repris på varför det blev en avblåsning så visar dom reklam. En enda reklamsnutt för att sponsorerna ska få synas. Räcker det inte med att det står vilka som sponsrar överallt på TV:n i periodpauserna? Jag vill inte se nån idiot dricka Norrlands guld när det ska tekas i försvarszonen. Visserligen bryter dom inte under vitala delar av matchen men vad fan, nån måtta får det vara på det här jävla konsumtionssamhället vi lever i. När blev allt så kapitalisktiskt?

Ska jag skicka ett fax?

Det finns en sak som är en stor nagel i mitt öga vad gäller sociala förmågor hos andra. Det är vuxna människor som inte förstår dom mest enkla instruktioner eller anledningar till saker och ting, utan måste få dom förklarade, nedskrivna och demonstrerade för sig. Hur klarade dom sig ens igenom grundskolan? Limmade deras föräldrar fast deras leksaker i golvet när dom var små? Blev dom inte ammade? Vad är orsaken till att dessa människor inte kan föra en konversation på ett normalt sätt eller ens ta på sig byxorna på morgonen? Jag är ganska övertygad om att alla har stött på någon som faller under kategorin "socialt missanpassad" och min fråga är. Hur fan fungerar dom när ingen finns där för att hjälpa dom? Försöker dom sig alls på att lösa den uppgift som ligger framför dom? Och om, varför lär dom sig inte när samma problem dyker upp nästa gång? Övning ger färdighet, men det är svårt att få färdighet om man inte försöker. Mitt standardsvar åt dessa människor efter otaliga och lika många misslyckade försök till att göra mig förstådd är, "Jag skickar fax!".

Pay no attention to my fist!

Det borde vara skottpengar på högljudda fjortisar. Dom är som kackerlackor, omöjliga att bli av med. Tänk dig själv när man sitter på bussen, - (och som jag redan har klargjort är det ett ställe där jag vill vara ifred) - så hör man nåt pubertetsoffer i målbrottet som skriker i falsett. Jag vill bara kasta av dom i farten. Eller när dom lite subtilt kommer fram på stan och tigger cigaretter, "Har du en cigg?". Nej, jag röker inte, och det borde inte du heller göra. Det är varken coolt eller nyttigt. "Men kan du inte köpa ut då?". Varför i helvete skulle jag köpa ut cigaretter åt dig?. Jag har faktiskt varit med om att två fjortistjejer ville betala med varsin avsugning om jag köpte ut cigaretter åt dom. Vad i helvete! Hur jävla röksugen kan man bli? Visserligen en bra deal, två blåsjobb för ett paket cigaretter men kom igen. Prostituerad vid 14 års ålder. Det är skrämmande. Men det värsta är ändå när man stöter på dom i onyktert tillstånd. Då jagar dom i flock, 3-4 stycken som kommer fram och ska "småprata". "Var har du köpt den där jackan? Den är bara så fet!". Skjut dom jävlarna bara. Ingen skulle bli gladare än jag.

Stäng butiken!

När jag ser smågrabbar som har byxbenen instoppade i strumporna blir jag nästan arg. Vad är det för jävla trend? Stoppa ner brallorna i strumporna som en annan tattare. Det är så fruktansvärt fult. Vem fan kom på det? Vad kommer härnäst? Tröjan innanför kalsongerna? Jackan innanför tröjan? Kalsongerna utanpå byxorna? En annan sak jag har noterat med dessa smågrabbar är att alla, och jag menar verkligen alla har för stora brallor och inget bälte så byxorna hänger på halva röven. Det fungerade för Ronny & Ragge för 15 år sen men vad fan, det här är ju löjligt. Det heter underkläder av en anledning. Dra upp brallorna, köp ett skärp och ta ut byxbenen ur strumporna så slipper jag felparkera min cykel bara för att ni visar springan. 

Ta bort brandlarmet innan jag gör det!

Jag stöter dagligen på småbarnsföräldrar som uppenbarligen inte var redo att skaffa barn. Vad är annars förklaringen till att dom inte gör ett dugg för att få ungen att sluta gråta. Där sitter dom och suger på sin caffe latte medan ungen skriker i högan sky från barnvagnen en meter bort. Kolla till ditt barn för fan. Mata ungen, ge den sin napp, vad som helst. Visa att du bryr dig. Jag förstår varför tonåringar gör revolt mot sina föräldrar. Som hämnd för att ha blivit totalt ignorerade som små. Jag har inga barn själv och jag vet att man måste vara sträng ibland och visa att man är bestämd men fan inte när barnen är så små att dom inte kan stå upp för egen maskin. Jag har ingenting emot mammor som ammar sina barn på allmän plats, det är helt naturligt att barnet behöver äta, så låt det äta. Ignorera inte ungen för att du är för upptagen med att vara mainstream.


Försvinn!

Gud vad jag är less på all den här new age skiten. Dieter hit och bantningsmetoder dit. Inte undra på att många tjejer idag ser ut som undernärda, anorektiska skelett när det enda man ser på löpsedlarna är "BANTA...!", "GÅ NER I VIKT...!", "ÄT DIG SMAL!". Jag föredrar i alla fall tjejer med kurvor och lite hull. Man vill ju inte vara rädd för att bryta av henne när det går lite för vilt till i sängen. Sen för att inte tala om alla nya subkulturer som dyker upp som svampar i ett otvättat skrev. Främst tänker jag då på EMO-kulturen, EMO:s, som skär sig i armarna för att pojkvännen eller flickvännen lämnat dom. Nej jag vet att man förmodligen inte är EMO för att man skär sig, men jag vet att det i dom flesta fall är EMO:s som gör det. Ser ni paradoxen? So what om ditt förhållande spricker, du är 14 och vet förmodligen inte ens vad ett förhållande innebär. Det kommer fler killar/tjejer och du kommer att mogna och lära dig vad riktig sorg och besvikelse är. Kom inte till mig och sök sympati för att din partner sen två veckor tillbaka har lämnat dig och du har självmordstankar. "Oh gud, varför? Jag älskade honom/henne verkligen!". Skitsnack, man vet inte vad älskar är när man är 14, än mindre efter två veckor då man bara ligger med varandra och mest troligt inte ens är trogen. Sluta fuskdeppa och öppna ögonen för den riktiga världen utanför din egen så ska du se att du inte har det så jävligt som du tror. Nån har det alltid värre.

Hur dum får man bli?

Ibland stör jag mig på mig själv. Ja, faktiskt. Som ikväll till exempel. Jag kommer hem, tar mig ett glas mjölk, går på toa. Det är här det dumma kommer in. Jag kommer ihåg att byta toalettrulle men jag glömmer bort att ställa in mjölken i kylen. Snacka om att ha fel prioteringar. Hur fan tänkte jag? (det var en retorisk fråga). Hur fungerar en människa egentligen? Det här är ju inte första gången jag gör en sån här sak. Jag har exempelvis i ett fall av total förvirring stoppat smöret i vasken och smörkniven i kylen. Det är ju normalt. Eller? Hjärnan är en lustig sak som ganska ofta ställer till med mer besvär än nytta.

Nej!

Restauranggäster upphör aldrig att förvåna mig. Man får höra dom mest konstiga önskningar på mat. Idag exempelvis, var det någon som ville ha korvbröd, av pizzadeg. Vad tänker folk med? Det var nog något av det dummaste jag har hört under min tid som kock. Folk tror att dom kan skräddarsy sin egen meny efter behag, tar ingen som helst hänsyn till det som faktiskt står nedskrivet. Ibland tror jag inte ens dom läser menyn utan gissar sig fram. "Jo men jag tar en sån där plankstek." Vi har inte plankstek på menyn. "Kan man få ett vitlöksbröd utan vitlök?" Du vill alltså ha bröd! Ät hemma har jag sagt.
   En annan sak som stör mig vad restauranggäster anbelangar är att många försöker dom mest korkade trick för att slippa ifrån betalningen. Som att slicka tallriken ren och sedan hävda att det smakade dåligt. Varför äter man upp om det smakar dåligt? Eller lämna ett hårstrå på en tom tallrik och vägra betala. Varför äter du upp maten om det var ett hårstrå i den?

Omg!? Wtf! Lol!

Fan vad ungdomen har blivit förslöad dom sista tio åren, det är skrämmande. Jag tänker främst på tal- och skriftspråk. Internettermer har på bara nåt år blivit totalt inpregnerade i vårat talspråk, och detta rår ungdomen för. Internettermerna hemsöker mig överallt i vardagen. Man möter någon 15-årig tjej på stan som pratar i mobilen och skriker för full hals "Men L O L asså!" (ordlista följer längre ner). Just ordet Lol använder jag själv i tid och otid men jag bokstaverar det inte. Sen då till skriftspråket där skadan är som störst. På Internet är det allmänt accepterat att anväda sig av vissa termer såsom lol, omg, wtf, ffs, tbh o.s.v. o.s.v. Men på senare år har jag noterat att nya och inte fullt lika accepterade termer har dykt upp. Förkortade ord som vrf, orly, nvm för att nämna tre exempel. Detta är ingenting annat än ren och skär våldtäkt av det svenska språket och beror inte på någonting annat än ren lathet från ungdomens sida. Jag blir mörkrädd av att tänka på vad som komma skall.

Lol = Laughing out loud.
Omg = Oh my God.
Wtf = What the fuck!
Ffs = For fucks sake.
Tbh = To be honest.
vrf = varför
orly = Oh really?
nvm = Nevermind

Gnäll lagom.

Idag stör jag mig faktiskt på en av mina medarbetare. En extraanställd, kvinnlig sådan, servitris. Det enda nämnda medarbetare har gjort under hela dagen är att gnälla, klaga och svära. "Jag vill inte vara här!". Men var inte här då, det är ingen som tvingar dig. "Jag är så bakis!". Ge fan i att supa dagen innan du ska jobba. "Jag har så ont i fötterna!". Köp bättre skor. Jag klarar inte av människor som klagar över saker som dom själva kan åtgärda hur lätt som helst. Det är någonting annat om det är nåt man inte kan förändra själv men så är det inte i det här fallet. Bit ihop, sluta klaga och lev med det.

"Har du kastat en cementblandare längre än hundra meter?"

Jag klarar verkligen inte av folk som skryter vida och brett om hur mycket pengar dom har, eller att dom har satt på nån B-kändis på en sunkig nattklubbstoalett, eller känner en kille som känner en kille som känner en kille som har gjort lumpen med en kille som känner en kille som har hånglat med Hannah Graaf. Jag kunde verkligen inte bry mig mindre om såna trivialiteter. Vem fan vill veta sånt egentligen? Halleluja, du har dragit en lina med sångaren i Mando Diao. Grattis, du har hånglat med Basshunter. Skaffa er en hobby! Kom tillbaka när du har en bra historia att berätta. Har du suttit i ett turkiskt fängelse? Har du blivit sodomerad av en arg tysk? Har du satt på en finsk städkärring så trosorna åkte med in? Då lovar jag att lyssna.


Canada loose?

Våren är verkligen här. Det märks främst på att "Canada goose"-folket försvinner och för det är ingen gladare än jag. Jag har inget som helst emot Canada goose-jackor, däremot stör jag mig på hypen omkring nämnda produkt. Bara för att prinssesan Madeleine hade en sån på sig för ett antal år sedan så ska alla ha en. Dyra som fan är dom också. 5000-ish kronor för en jävla jacka, och folk köper dom. Jag kan tänka mig en hel del roligare saker man kan göra för dom pengarna. För 5000 kan du åka utomlands i en vecka. Du får en helt ok platt-tv för dom pengarna, eller varför inte en Playstation 3. Vad är det som är så märkvärdigt med just Canada goose? Dom är varma, check. Dom är populära, check. Snygga är dom dock inte enligt mig. Är det värt 5000? Min vinterjacka kostade 300 spänn, värmer riktigt bra och är sjukt snygg. För mig känns det helt lönlöst att betala så mycket pengar bara för märkets skull. 

Gå hem!

Det finns väldigt mycket jag stör mig på i den här världen, somligt mer än annat. Men det finns vissa saker som jag verkligen stör mig på. En av dessa saker är totala främlingar som ska småprata. Dom dyker upp när man minst anar det och har aldrig något vettigt att säga. I kön på Konsum, på bussen, i väntan på bussen eller i omklädningsrummet på gymet. Kalla mig bitter men när jag sitter på bussen till och från jobbet så vill jag vara ifred. I kön på Konsum är jag oftast upptagen med att räkna ut vad varorna i korgen kostar så jag kan plocka fram den aktuella summan kontanter ur fickan för att göra det så smidigt som möjligt för dom som står bakom. Då kommer det någon total främling och ska småprata. "Vilket fint väder vi har." Jo, jag har också ögon. "Gud vad dyrt det har blivit med ost." Men köp inte ost då för fan. Men värst är det ändå på gymet eller i simhallen. Där är det nakna, äldre män som kommer fram och ska småprata, inte ens i närheten av duschen. "Jaha, hur många längder har du simmat idag då?". Ja du, ta bort paketet från mitt ansikte innan jag gör det åt dig äckel! "Spinningcykeln gick lite tungt idag tyckte jag." Det var kanske det där seglet till pung du har mellan benen som tog upp för mycket vind. Låt mig vara för helvete! Jag vill inte veta om era barnbarn eller stolgångar. Jag vill inte ha era förkrympta paket i mitt synfält. Jag vill inte veta vad ni åt till frukost imorse och jag vill definitivt inte se era bröllopsbilder.

"Ursäkta. Är det laktos i glassen?"

Idag stör jag mig på restauranggäster med dumma frågor. Jag kanske ska ta det från början.
  Jag jobbar som kock på en restaurang här i Luleå och då och då får man en hel del otroligt dumma frågor. Såsom "Är det laktos i glassen?". Jo det är laktos i glassen, det är en mejeriprodukt. "Är pastan glutenfri?", nej den är inte glutenfri, det är pasta. Ja, jag vet att det finns fullkornspasta men den är enligt mig "beyond crap" och inget man serverar på en finare restaurang. Jag stör mig även på folk som inte kan bestämma sig för vad dom vill äta. Senast igår så skickade ett par tillbaka samma maträtt fyra gånger för att dom ville byta ut nånting i rätten. Ät hemma!... om ni inte kan bestämma er för vad ni vill ha. Menyer finns av en anledning, och på restaurangen som jag jobbar på tar vi dessutom ut en avgift för att byta ingredienser i en rätt. Folk upphör aldrig att förvåna mig.

Ta av dig skorna.

Jag stör mig nåt otroligt på människor som inte tar av sig isbroddar inomhus. Jävla latmaskar! Är det så jobbigt att böja sig ner? Visa lite hänsyn! Det tar inte mer än 1 minut att ta av sig dom. Många ställen har förbud för isbroddar inomhus, såsom gallerior och större köpcentran. Men det stoppar inte "isterroristerna"! Dom knallar helt sonika in i dessa gallerior och köpcentrum utan att ta av sig "skospikarna". Ljudet som dessa isbroddar framkallar är som förorening för mina öron. Det är skandal att vuxna människor inte kan rätta sig efter regler och bestämmelser på allmänna platser. Hoppas ni fastnar i rulltrappan! Må flugorna från tusen kameler hemsöka era armhålor.

RSS 2.0